شرایط وزارت بهداشت در سال 2024-2023

با استناد بر این مصوبه ، دانشگاه هایی که در سال 2023 در لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت بودند در سال 2024 نیز مورد تایید ایران خواهند بود

شرایط وزارت بهداشت در سال 2024-2023

اطلاعیه ۱۹ بهمن ۹۹ – لیست جدید وزارت بهداشت صادر شد(2023-2024)
دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت متبوع جهت ورود‌های سال تحصیلی 2023-2024 در رشته‌­های مرتبط با علوم پزشکی به شرح جدول پیوست اعلام می­‌گردد. این لیست سالیانه مورد بازبینی و بازنگری قرار گرفته و در سال تحصیلی مذکور صرفاً دانشگاه‌های موجود در این لیست جهت ادامه تحصیل مورد تایید می‌­باشد.
از سال تحصیلی 2023-2024، زمان شروع به تحصیل در دوره اصلی، ملاک مورد تایید بودن دانشگاه مطابق با لیست دانشگاه های مورد تایید اعلامی وزارت بهداشت می‌باشد(معیار شروع به تحصیل، تاریخ ویزای معتبر، تاریخ خروج از کشور و تاریخ حضور و شرکت در کلاس‌های دوره اصلی، مطابق با برنامه سال‌تحصیلی دانشگاه مربوطه می‌باشد).
نکته ۱: تاکید می­‌گردد کالج­‌های وابسته به دانشگاه اصلی ذکر شده در لیست و شعب آن در سایر کشورها مورد تایید نبوده و مدارک صادره از آنها قابل ارزشیابی نمی­‌باشد.
نکته ۲: شایان ذکر است با توجه به مصوبه هفتادمین جلسه شورایعالی برنامه­‌ریزی علوم پزشکی، امکان انتقال دانشجویان به داخل کشور که از ابتدای سال ۲۰۱۹(۱۳۹۷/۱۰/۱۱) تحصیل خود را در یکی از دانشگاه‌های مورد تایید خارج از کشور آغاز نموده­‌اند، ممنوع شده و در صورت اتمام تحصیل این افراد، مدارک صادره طبق ضوابط اعلام شده قابل ارزشیابی می‌باشد.

در نهایت پس از تحصیل در دانشگاه‌ های روسیه به منظور برخورداری از خدمات و تسهیلاتی که از سمت وزارت بهداشت ارائه می‌ شود، علاوه بر مستنداتی که مربوط به تحصیل و دانشگاه محل تحصیلتان است، بایستی به میزان کافی به زبان کشور محل تحصیل (زبان روسی) تسلط داشته باشید.
برای یادگیری زبان روسی قبل از ورود به کورس اصلی دانشگاه مدنظر شما ملزم به تحصیل در دوره پادفک هستید. حداقل مدرک زبان سطح A2 آزمون TORFL است.

 باید قبل از شروع کورس اصلی مدرک زبان روسی بگیرید!

از سال تحصیلی 2023-2024، داوطلبان تحصیل با هزینه شخصی در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت بهداشت در خارج از کشور، برای برخورداری از هرگونه خدمات و تسهیلات قابل ارائه توسط این وزارت طبق ضوابط و مقررات مربوطه، باید در هنگام ارائه درخواست برای بهره مندی از خدمات مذکور، علاوه بر مستندات اعلام شده در آئین‌نامه‌های مربوطه، مدارک زیر که نشان دهنده تسلط لازم آنها به زبان خارجی کشور محل تحصیل می‌‏باشد، و توسط مراکز یا موسسات مورد تایید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی صادره شده است، را نیز ارائه نمایند:
برای کشورهای انگلیسی زبان: مدرک حداقل نمره ۶ برای آزمون IELTS General و یا نمره معادل آن در آزمون TOEFL (60%-78%).
برای کشورهای روسی زبان: مدرک قبولی حداقل سطح A2 (TBU: basic level) زبان روسی براساس آزمون TORFL.
برای کشور چین: مدرک حداقل نمره ۱۲۰ در سطح ۲ آزمون HSK .
برای کشورهای ترک زبان: مدرک سطح B2 آزمون تومر(TÖMER): کسب مجموع نمره ۶۶ تا ۷۰ .
برای سایر کشورها: مدرک زبان بر اساس شرط تعیین شده از سوی دانشگاه مورد تایید پذیرش دهنده.
متقاضیان باید توجه داشته باشند:
در صورتی که دانشگاه خارجی مورد نظر، قبولی و کسب حداقل نمره در آزمون زبان خاصی را معیار و شرط پذیرش قرار دهد، داوطلب ملزم است آن شرط را نیز(علاوه بر موارد فوق) احراز نماید.
در خصوص دوره های تحصیلات تکمیلی و PhD ، زبان غالب دانشگاه در دوره مربوطه ملاک می‌باشد.
نکته ۳: دوره های کالج، پادفک، Pre-Med، Foundation و … که ممکن است برای ورود به برخی رشته ها و یا دانشگاه ها الزامی باشد، به عنوان دوره اصلی رشته دانشگاهی محسوب نگردیده و هیچگونه تسهیلات یا خدماتی برای شروع یا در طول این دوره ها از سوی وزارت بهداشت به متقاضیان ارائه نخواهد شد.

شرایط انتقالی از دانشگاه های خارج از کشور به داخل

صفر تا صد آیین نامه انتقال دانشجویان پزشکی خارج کشور به داخل کشور

مطلب پیش رو برای عزیزانی است که میخواهند درباره صفر تا صد چیستی و چگونگی روند انتقالی خود از دانشگاه های خارج کشور در رشته های علوم پزشکی به دانشگاه های داخل کشور اطلاعات کسب کنند.

انتقالی از کجا به کجا؟

دانشجویانی که در رشته های علوم پزشکی در دانشگاه های خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند ممکن است بنا به دلایلی بخواهند در دانشگاه های داخل کشور در همان رشته تحصیل خود را ادامه دهند. وزارت بهداشت برای این دسته از داوطلبان در نظر دارد در صورت واجد شرایط لازم برای پذیرش، زمانی را برای ارسال مدارک و ثبت نام در دانشگاه های داخلی درنظر بگیرند.

دانشجویان چه مقطعی شامل این قانون می شوند؟

دانشجویان تمامی مقاطع تحصیلی کارشناسی، ارشد و دکتری رشته های علوم پزشکی از جمله پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی لازم است سه ماه قبل از شروع سال تحصیلی اقدام به بارگذاری مدارک لازم در سامانه میخک یا سامانه یکپارچه خدمات کنسولگری نمایند و پس از تایید این مدارک توسط این سازمان، داوطلبان تحصیل در داخل کشور می بایست درخواست انتقالی خود را به همراه تمامی مدارک تایید شده در سامانه انتقال دانشجویان خارج به داخل کشور وزارت بهداشت 1402 ثبت نمایند.

متقاضیان با قبولی در آزمون ارزیابی علمی وزارت بهداشت، مدارک دانشجویان مقیم خارج از کشور به شواری انتقال وزرات بهداشت ارسال و بررسی می شود. بنابراین، برای اطلاع رسانی تمامی متقاضیان خارج از کشور که در رشته های علوم پزشکی مشغول به تحصیل هستند، اما قصد ورود و تحصیل در دانشگاه های علوم پزشکی داخل کشور را دارند؛ قصد داریم توضیحاتی در زمینه انتقال دانشجویان خارج به داخل وزارت بهداشت 1402 و تمامی شرایط، زمان و نحوه برگزاری آزمون ارزیابی درمان و آموزش پزشکی به همراه نتایج را ارائه دهیم.

مفاد آیین نامه انتقال دانشجویان پزشکی در حال تحصیل در خارج از کشور:

1دانشجویان علوم پزشکی که مشغول به تحصیل در خارج از کشور هستند، در صورتی که قصد انصراف از دانشگاه خود در خارج از کشور را داشته و علاقمند به تحصیل در همان رشته یا رشته مشابهی در دانشگاه های داخل کشور باشند می توانند در زمانی حدود سه ماه قبل از شروع نیمسال تحصیلی درخواست خود را در سامانه انتقال دانشجویان خارج به داخل کشور وزارت بهداشت به نشانی mohed.behdasht.gov.ir ثبت نمایند. این آزمون یکبار در سال و به مدت ۵ سال برگزار می‌شود و ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع دکتری عمومی سه رشته مذکور در هر دوره، ۲ درصد تعداد شرکت کنندگان همان دوره است.

2. آن دسته از دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور، که بر اساس سه معیار ویزا، خروج از کشور و گواهی شروع به تحصیل، از اول ژانویه ۲۰۱۹ در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت بهداشت در خارج از کشور شروع به تحصیل کرده اند، با ظرفیت محدود، امکان انتقال در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پس از گذراندن ۷۲ واحد درسی مرتبط در خارج از کشور و با شرکت در آزمون ارزیابی صلاحیت علمی و کسب ۶۰ درصد نمره کل خواهند داشت.

3. در ضمن متقاضیان ورود به رشته های علوم پزشکی داخل کشور باید از شرایط عمومی و اختصاصی لازم برای ثبت نام در دانشگاه های علوم پزشکی داخل کشور بهره مند باشند تا بتوانند ثبت نام خود را انجام دهند. صرفاً افرادی مجاز به شرکت در آزمون هستند که در سامانه انتقال دانشجویان خارج از کشور ثبت نام و پس از تکمیل پرونده، واجد شرایط شرکت در آزمون صلاحیت علمی شده اند، لذا خارج از سامانه هیچ درخواستی بررسی نخواهد شد. لذا، در ادامه این مقاله خلاصه ای از شرایط عمومی و خصوصی انتقال دانشجویان خارج به داخل وزارت بهداشت ارائه شده است.

آنچه متقاضیان برای انتقالی باید بدانند:

  1. دانشجو باید به صورت قانونی از کشور خارج شده باشد. اقامت معتبر و گواهی اشتغال به تحصیل داشته باشد. همچنین آزمون ارزیابی وزارت علوم را با موفقیت پشت سر گذارد. حد نصاب قبولی ۶۰ درصد نمره کل آزمون خواهد بود.  متقاضیانی که حد نصاب قبولی ۶۰ درصد نمره کل آزمون را کسب کرده‌اند، بر اساس نمره و ظرفیت‌های تعیین شده، امکان تحصیل در مقاطع دکتری عمومی یا کارشناسی پیوسته رشته‌های علوم پزشکی را خواهند داشت.
  2. دانشگاه محل تحصیل مورد تایید شورای عالی ارزشیابی و وزارت بهداشت باشد. نکته: فهرست دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی مورد تأیید برای تحصیل در رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی خارج از کشور، هر سه سال یکبار، قابل بازبینی و تغییر است!!!
  3. منع قانونی برای ادامه تحصیل از نظر مقررات آموزشی و وضعیت نظام وظیفه برای داوطلبان مرد وجود نداشته باشد. حداکثر تعداد دفعات مجاز شرکت در آزمون علوم پایه برای متقاضیان مذکور ‌سه نوبت خواهد بود.
  4. همچنین، مدرک دیپلم متوسطه و گواهی پیش دانشگاهی به همراه مدرک تحصیلی هر دوره برای ورود به دوره بعد را به همراه داشته باشند. این افراد پس از دانش آموخته شدن در مقطع کارشناسی پیوسته، همانند سایر دانش‌آموختگان مقاطع کارشناسی داخل کشور، از طریق شرکت در آزمون های ورودی مربوطه، امکان ادامه تحصیل در مقطع دکتری عمومی رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی و یا مقاطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری تخصصی (Ph.D) متناسب با رشته تحصیلی مقطع کارشناسی را خواهند داشت.

پیش نیاز ویژه برای متقاضیان در پروسه انتقالی:

1.میانگین نمرات امتحانی پایان دوره متوسطه نظام قدیم یا میانگین کل پایان دوره پیش دانشگاهی نظام جدید داوطلب باید بالاتر از معدل 12 برای مقطع کاردانی و معدل 14 برای دوره های کارشناسی پیوسته و ناپیوسته باشد.

2.همچنین برای مقطع دکتری وزارت بهداشت (پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی) میانگین نمرات پایان دوره متوسطه نظام قدیم باید بالاتر از نمره 16 و میانگین کل نمرات دیپلم و دوره پیش دانشگاهی نظام جدید بالاتر از 17 باشد.

3.متقاضیان انتقال در مقطع کارشناسی ارشد باید میانگین نمرات پایان مقطع کارشناسی شان بالاتر از 15 باشد.

4.دانشجویان تمامی مقاطع تحصیلی علاوه بر شرط معدل باید تمامی واحدهای درسی خود را بسته به هر مقطع تحصیلی طبق تایید وزارت بهداشت گذرانده باشند، تطبیق واحدهای درسی پس از معرفی دانشجو به دانشگاه بر عهده دانشگاه پذیرنده می باشد.

5.دانشجویان مقطع دکتری در صورتی که برنامه آموزشی آن ها در خارج از کشور مانند برنامه آموزشی داخل کشور شامل دو مرحله آموزشی و پژوهشی باشد، می توانند درخواست انتقالی خود را ثبت نمایند.

6. داوطلبان دکتری بعد از گذراندن دروس مرحله آموزشی باید در امتحان جامع دکتری خارج از کشور شرکت و در آزمون صلاحیت علمی دانشجویان انتقالی حداقل نمره لازم را کسب نمایند و در صورت عدم برگزاری این آزمون در دانشگاه مبدا باید پروپوزال این متقاضیان در دانشگاه مبدا به تصویب رسیده باشد.

چگونگی انتقال:

1. دانشجویان متقاضی تحصیل در داخل کشور 1402 می بایست درخواست خود را برای انتقال به داخل کشور در صورت واجد شرایط نقل و انتقالی وزارت بهداشت به همراه مدارک لازم طبق آیین نامه انتقال در سامانه انتقال دانشجویان خارج به داخل وزارت بهداشت به آدرس mohed.behdasht.gov.ir ثبت نمایند.

2.لازم به ذکر است که قبل از ثبت نام در این سامانه دانشجویان متقاضی باید ابتدا کلیه مدارک لازم جهت انتقال به داخل کشور را در سامانه خدمات کنسولگری میخک به نشانی mikhak.mfa.gov.ir بارگذاری نمایند و پس از تایید این مدارک توسط این سازمان می توانند نسبت به نام نویسی در سامانه انتقال دانشجویان خارج به داخل درمان وآموزش پزشکی اقدام نمایند.

شرط  انتقال و رشته ها:

انتقال دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور به داخل کشور که پس از اول ژانویه ۲۰۱۹ وارد دانشگاه شده‌اند، با گذارندن ۷۲ واحد درسی مرتبط و از طریق شرکت و قبولی در آزمون ارزیابی صلاحیت علمی صورت می‌پذیرد. حد نصاب قبولی برای این افراد در آزمون صلاحیت علمی ۶۰ درصد نمره کل آزمون خواهد بود.

متقاضیانی که حد نصاب قبولی را کسب کرده‌اند، بر اساس نمره و ظرفیت‌های تعیین شده، امکان تحصیل در مقاطع دکتری عمومی یا کارشناسی پیوسته رشته‌های علوم پزشکی را دارا خواهند بود. ظرفیت و رشته های انتقال از خارج به داخل به شرح زیر است:

حداکثر ۲ درصد از تعداد شرکت کنندگان آزمون صلاحیت علمی، در صورت کسب حد نصاب قبولی و بر مبنای بالاترین نمره می‌توانند، در مقطع دکتری عمومی رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی تحصیل نمایند. افرادی که حدنصاب قبولی ۶۰ درصد نمره کل آزمون را کسب کرده‌اند، اما جزو مشمولان قسمت قبل نشده‌اند، می‌توانند از دو طریق اقدام نمایند. ابتدا باید افراد برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی پیوسته  در رشته‌ های موجود و در رشته‌ محل‌ های تعیین شده توسط شورای گسترش دانشگاه‌ های علوم پزشکی انتخاب رشته کنند.

3. همچنین، یکی از مراحل فرآیند بررسی مدارک پس از تایید پرونده مدارک متقاضی توسط سامانه های ذکر شده، آزمون ارزیابی علمی انتقال دانشجویان ۱۴۰۱ می باشد؛ که داوطلبان می توانند در زمان تعیین شده برای ثبت نام در این آزمون به سایت سنجش پزشکی به آدرس sanjeshp.ir مراجعه نموده و فرم ثبت نام خود را به صورت اینترنتی تکمیل نمایند. ضمناً قبولی فرد در این آزمون به منزله موافقت قطعی در انتقالی نخواهد بود و تنها شرطی برای ارسال پرونده داوطلب به شورای انتقال جهت بررسی می باشد.

 

راه دوم این است که جهت ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی پیوسته رشته حد واسط علوم سلامت در رشته‌ محل‌ های تعیین شده توسط شورای گسترش دانشگاه‌ های علوم پزشکی ثبت نام نمایند. این گروه پس از گذراندن ۷۶ واحد در این رشته می‌توانند در آزمون علوم پایه شرکت کرده و به انتخاب رشته در مقطع دکتری عمومی رشته‌ های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در دانشگاه‌ های داخل کشور بپردازند.

۲-یک اشتباه رایج در مورد لیست دانشگاه های مورد تایید!!!
هرساله دو لیست مجزا توسط دو نهاد علمی کشور منتشر میشود
۱-لیست وزارت علوم
۲-لیست وزارت بهداشت
حال کدام لیست بدردمان میخورد؟
بستگی به رشته مورد نظرتان دارد ، اگر رشته های خانواده پزشکی و پیراپزشکی را برای تحصیل در خارج انتخاب نموده اید به سراغ آخرین لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت بروید و اگر متقاضی رشته های مهندسی ، مدیریتی ، هنری هستید لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم را چک کنید

مراقب افراد سودجو باشید

لازم به ذکر است که همیشه در این میان افرادی خواهند بود که با وعده هایی واهی اقدام به جذب با عنوان خرید سوالات آزمون ها مینمایند این مساله امریست بسیار ساده لوحانه که در سالیان گذشته خانواده های بسیاری را متضرر نموده است چه ضرر های مالی و چه ضررهایی که عمر افراد را به بطالت میکشاند.

لیست دانشگاه های روسیه مورد تایید وزارت بهداشت:

1-A.I Evdokimov Moscow State University of Medicine and Dentistry
فقط دندانپزشکی
2-Kazan Federal University
3-Lomonosow Moscow State University
4-Novosibirsk State University
5-Pavlov First Saint Petersburg State medical University
6-Pirogov Russian National Research Medical University (RNRMU)
7-Saint Petersburg State University
8-Tomsk State University

 دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت سال 2023-2024 کشور روسیه

مسکو
سماشکو (یوداکیمو)
Qs Rank ندارد
دندانپزشکی
7000

مسکو
لومونوسف
Rank 74 Qs
پزشکی
7000

مسکو

لومونوسف
Rank 74 Qs
داروسازی
6200

مسکو
پیروگوف
Rank 451-500 Qs
پزشکی
5500

مسکو
پیروگوف
Rank 451-500 Qs
دندانپزشکی
5600

مسکو
پیروگوف
Rank 451-500 Qs
داروسازی
4300

مسکو
رودن
Rank 326 Qs
دندانپزشکی
9500

مسکو
رودن
Rank 326 Qs
داروسازی
5500

سنت پترزبورگ
پاولوف
Rank 451-500 Qs
پزشکی
4000

سنت پترزبورگ
پاولوف
Rank 451-500 Qs
دندانپزشکی
4700

سنت پترزبورگ
دانشگاه ملی سن پترزبورگ
Rank 225 Qs
پزشکی
4500

سنت پترزبورگ
دانشگاه ملی سن پترزبورگ
Rank 225 Qs
دندانپزشکی
4400

کازان
دانشگاه فدرال کازان
Rank 370 Qs
پزشکی
3300

کازان
دانشگاه فدرال کازان
Rank 370 Qs
دندانپزشکی
3300

کازان
دانشگاه فدرال کازان
Rank 370 Qs
داروسازی
3100

سیبری
نووسیبیرسک
Rank 228 Qs
پزشکی
6500

تومسک
دانشگاه تومسک
Rank 250 Qs

 

 

 

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code